Liselund juleglögg
Ekstrakt (glem alt om Blomberg m.fl) :
1/2 liter vand
1/2 liter rødvin
200 gram rørsukker
25 gram hel allehånde
25 gram hel kardemomme
ca. 15 hele nelliker
ca. 15 hele fennikel-frø
ca. 15 cm hel kanel
en sjat lakridsrodsgranulat
saften af 2 appelsiner
reven skal af 1 usprøjtet citron
Alle krydderier kan med fordel købes i Tiger..
Fyld :
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld mandler
2 1/2 dl mørk rom, ca. 40 % (jeg havde kun en rest 73 % stående, men ingen nævneværdige skader påvist..!)
l flaske rødvin
2 1/2 dl portvin
Sæt rosiner i blød i rom et par dage før, gerne mere, i lukket, rengjort glas.
Allehånde, kardemomme, fennikel-frø, kanel, nelliker og lakridsrod grovhakkes kort på hurtighakkeren og sættes over i gryden med vand, rødvin, sukker, citronskal og appelsinsaft.
Bringes i kog (ikke buldrende) og simrer i en halv times tid.
Sigtes og kun saften gemmes.
Resten ud til hønsene, såfremt disse alligevel skal i gryden, nej, ikke glögg-gryden, i nærmeste fremtid..!
Mandler skoldes et minuts tid, smuttes og filetteres i ca. 3 på langs.
Rødvinen (der kan sagtens anvendes "bag-in-box" til hele processen) og portvin hældes i gryde, tilsættes mandlerne, og opvarmes til næsten kogepunktet.
Ekstrakten tilsættes, tilsmag gerne inden du blander alt, men det skulle passe sådan nogenlunde.
God fordøjelse og jul...
Glissefar..
Seneste kommentarer