Liselund juleglögg

Ekstrakt (glem alt om Blomberg m.fl) : 
 

1/2 liter vand

1/2 liter rødvin

200 gram rørsukker

25 gram hel allehånde

25 gram hel kardemomme

ca. 15 hele nelliker

ca. 15 hele fennikel-frø

ca. 15 cm hel kanel

en sjat lakridsrodsgranulat

saften af 2 appelsiner

reven skal af 1 usprøjtet citron

Alle krydderier kan med fordel købes i Tiger..


Fyld :

1 håndfuld rosiner

1 håndfuld mandler

2 1/2 dl mørk rom, ca. 40 % (jeg havde kun en rest 73 % stående, men ingen nævneværdige skader påvist..!)

l flaske rødvin

2 1/2 dl portvin

   

Sæt rosiner i blød i rom et par dage før, gerne mere, i lukket, rengjort glas.

Allehånde, kardemomme, fennikel-frø, kanel, nelliker og lakridsrod grovhakkes kort på hurtighakkeren og sættes over i gryden med vand, rødvin, sukker, citronskal og appelsinsaft.

Bringes i kog (ikke buldrende) og simrer i en halv times tid.

Sigtes og kun saften gemmes.

Resten ud til hønsene, såfremt disse alligevel skal i gryden, nej, ikke glögg-gryden, i nærmeste fremtid..!

Mandler skoldes et minuts tid, smuttes og filetteres i ca. 3 på langs.

Rødvinen (der kan sagtens anvendes "bag-in-box" til hele processen) og portvin hældes i gryde, tilsættes mandlerne, og opvarmes til næsten kogepunktet.

Ekstrakten tilsættes, tilsmag gerne inden du blander alt, men det skulle passe sådan nogenlunde.

God fordøjelse og jul...

Glissefar..