Liselund Rosenkål

LISELUND  ROSENKÅL..

Ca. 4 couverter.

Tilbehør til næsten alle kødretter.

 

1 bakke rosenkål

1 stk bacon, ca. 100 gram (helst ikke færdigskårne).

1-2 små rødløg.

2-3 fed hvidløg.

1 mini dusk timian, helst frisk, men tørret kan gå an.

1 håndfuld valnødder.

Salt/peber.

 

Rosenkålen skylles og soigneres, dvs: reststokken samt yderdækblade fjern es.

Rosenkålen skæres i ca. 3 skiver.

 

Bacon, befriet for svær, skæres i minitern og ristes i stegegryde.

Rødløg og hvidløg hakkes/presses og tilsættes de godt ristede bacontern og småsnurrer et par minutter.

Timian, salt og peber tilsættes. Ikke for meget salt (bacon)..

Valnødder skæres ud i ca. fingerneglstykker og må gerne lige ”tør ristes”  i en anelse olie på pande, ikke mere end gyldne.

Tilsættes det øvrige.

Det hele småsnurrer uden låg, indtil rosenkål al dente.


God appetit!!!!!!