LISELUND rieslingdampet, gratineret søtungefilet Bonne Femme m/rejer, au crepes verte
Overskriften antyder, at det drejer sig om et kompliceret og kostbart projekt.
Det gør det sådan set også, men skyldes udelukkende kokkens irriterende og evigt tilbagevendende blærerøvs ordvalg...
MEN: fat mod og nærlæs alternative, billigere, men mindst lige så gode materiale- og smagsvalg:
CREPES, (pandekager u/sukker), grønne:
2 æg
1 dl mel
½ tsk. salt
2 dl kaffefløde/mælk
50 gram smør
1 lille bundt kruspersille
FYLD.
4 stk. søtungefilet’er – kan meget vel erstattes af søtungens lillesøster rødtunge, rødspætte/skrubbefilet´er, eller slet og ret et stykke torskefilet af tilsvarende størrelse.
Ca. 50 gram rejer
100 gram champignons
2 stk. små skattelotteløg
2 dl tør hvidvin el. rhinskvin
1 dl vand og/eller fiskefond
Ca. 75 gram smør
Ca. 75 gram mel
Salt og peber
GRATINERING.
Ca. 50 gram friskrevet parmesanost
På blenderen køres æg, mel, salt, smeltet smør og persille. Tilsæt fløde/mælk, stadig under omrøring, indtil massen antager en grønlig kulør.
Lad dejen hvile på køl i en times tid.
Røres lidt sammen igen i skålen, og bages som meget tynde pandekager på en pande ca. 20 cm i diameter.
Der er fedtstof nok i dejen, så man skal ikke smøre panden hver gang.
Pandekagerne må gerne være knap nok færdige, når de tages af panden.
Holdes lune.
Skalotteløg og champignons er i mellemtiden for længst hakkes fint og hældes i en gryde.
Hvidvin, fiskefond/vand tilsættes, krydres med salt og peber, og herpå dampes/småsimres fisken i højst 1- 2 min. Allerhelst lægges fisken på en smurt rist i en fiske-/grønsagsgryde. Fisken lægges sammen hale mod hoved, så den er ca. lige tyk over det hele.
Fisken tages op og lægges lunt.
Jævnes med en smør-/melopbagning netop så meget, at konsistensen efter gennemkogning er ca. som halvtyk havregrød. Tilsættes gerne den lille sjat tiloversblevne fløde fra pandekagedejen.
De sidste ca. 10 sekunder styrtes rejerne ned i saucen, så de kun netop lunes. Saucen må herefter ikke koges.
Anretning:
På en pandekage placeres en lille klat sauce, herpå en fisk.
Pandekagen pakkes sammen som alm. forårsrulle, maskeres med en klat sauce ovenpå, drysses med frisk høvlet parmesan og gratineres i forvarmet ovn – ca. 225 grader, indtil de er let gyldne.
Pyntes evt. med et par lune rejer..
Garniture eller tilbehør i øvrigt unødvendigt.
Sussi
Hejsa Schollebasse.... Ja jeg var lige ved at stille wood-sandalerne.... hehe... men vores kære "smed" var overlykkelig over at være prøveklud!!!
Schollebasse
Hej Glissefar - er det denne opskrift, du vil bruge for at komme af med Glissemor? mvh. Mikael